VI. mezinárodní setkání kynologů, Kaznějov, 16. -19. 6. 2016

V dnech 16. – 19.6.2016 se naše organizace zúčastnila VI. mezinárodního setkání kynologických týmů USAR odřadů v Kaznějově, které pořádalo GŘ HZS ČR. Toto cvičení probíhá každé dva roky a v zásadě má podobné scénáře – dvě nasazení denní, dvě noční plus nějaký příběh. Letos jím byl teroristický útok a v rámci cvičení byl zařazen drobný bonus v podobě projížďky ve 3h ráno na Tatře po okolí Kaznějova z důvodu evakuace tábora. Naši organizaci zastupoval tým ve složení Hana Loužilová s Beirou a Šárka Chmelová s Chipy.

Pár slov o cvičení od Šárky Chmelové:

Jak je patrné z názvu není to klasický závod, ale spíše cvičení a především setkání, čehož jsme se poctivě držely, zvlášť pro prvním denním nasazení, kdy moje dokonalá znalost terénu, kdy se není nutné dívat do mapy, protože vždy se chodila stejná trasa) tzn. na první denní část  jakožto první tým jsme nestihly dorazit, tudíž nestihly zachránit dvě osoby, nicméně na zbývajících třech pracovištích jsme si nevedly vůbec špatně a nějaké osoby přeci jen zachránily. Počasí bylo férové tak nějak ke všem stejně, někdo zmoknul ve dne, někdo v noci. Ubytování opět perfektní tříhvězdičková louka na okraji Kaznějova, kterou nám  připravili kluci hasičský. Závěrečná party tradičně nezklamala, pivko, maso, kytara, zpěv). Každopádně velký dík organizátorům, posuzujícím, figurantům za skvěle připravenou suprovou akci a gratulace těm více  úspěšnějším.

Šárka Chmelová

Výsledky našich členů
Psovod Pes Kategorie Umístění
Chmelová Šárka Chipy sutiny 6.-7. místo
Hana Loužilová Beira sutiny 6.-7. místo

Kromě družstva Sirius se setkání účastnila i naše členka Veronika Smějová s Jolly v týmu HZS, který získal 3. místo, a Pavel Šabacký jako examinátor nočního nasazení.

Článek na webu HZS

Reportáž České televize