Výcvikové soustředění plochy, Hlinné, 29.7. – 5.8. 2017

Na přelomu července a srpna 2017 jsme pořádali výcvikové soustředění zaměřené na plošné vyhledávání v krásném prostředí české Vysočiny, konkrétně v oblasti vesničky Hlinné. Průběžně se zde vystřídalo mnoho našich členů, což umožnilo vzájemný trénink i těch, kteří se během roku příliš nepotkávají. Níže vám přinášíme reportáže dvou nejmladších účastnic a zároveň talentovaných členek z pobočného spolku ZKS Poodří.

Ten úžasný týden, který jsme společně prožili, se uskutečnil od 29.7. do 5.8.2017 v Hlinném na Vysočině a byl zaměřený na plošné vyhledávání. Tréninky byly domlouvány po skupinách a byly přizpůsobeny podle potřeb psovodů. Nechybělo ani štěkání za tmy. Mimo to byla možnost cvičit poslušnost nebo stopy. Každý večer jsme se scházeli u táboráku, nebo jen tak před chatkami. Tyhle společné večery byly plné smíchu, povídání a i ponaučení do dalšího výcviku. Tím bych chtěla poděkovat za takto dobře naplánovanou akci plnou nových zážitků a zkušeností a těším se na 2.kolo tohoto suprového tábora.

Natálie Pěntková

LVT v Hlinném se konal první rok a již ke konci táboru se rozhodlo, že to jistě není naposled. Tábor byl zaměřen na vyhledávání v plochách. Účastníci se mohli sami rozhodnout, kdy cvičit budou, a naopak kdy svého „hafana“ nechají odpočinout. Cvičilo se ve dne a podle zájmu i v noci v lesích, které obklopovaly tábořiště. Díky velkému množství terénů bylo mnoho variant kde a co protrénovat. Zkušenější psi měli se svými psovody možnost vyzkoušet jak oplocenku, výšku, tak i figuranta uzavřeného v seníku. Mladí psi se zaměřovali na nácvik koncového označení, práci s pachem a motivaci. Cvičilo se ve třech časech a to dopoledne, odpoledne a na závěr v noci. Ve volném čase se někteří účastníci věnovali stopám a poslušnosti. Na táboře samozřejmě nesmí chybět táboráky, kytara a společné večery… A proto už se těším na příští rok!

Leona Sackeová

Děkujeme všem, kteří se svou účastí stali součástí 1. ročníku LVT a těšíme se zase příště !

Děkujeme také ubytovacímu zařízení Chatky Apollo na Vysočině za možnost vícedenního ubytování i se psy a také Jihomoravskému kraji za dotaci, ze které bylo pořádání LVT 2017 částečně financováno.

Tuto aktivitu podpořila Nadace ČEZ a Jihomoravský kraj.