XIII. Mistrovství ČR kynologů složek Integrovaného záchranného systému ČR, Praha, 8.- 10. 9. 2017

Mistrovství ČR psovodů členských organizací IZS se tentokrát konalo v Praze ve dnech 8.-10. září 2017. Sirius reprezentovali vedoucí družstva Hana Loužilová, Hana Hluštíková s Ally v plochách a Pavel Šabacký s Codym v sutinách a obsadili v družstvech dělené 7.-8. místo. Kromě nich se na mistrovství objevili ještě další naši členové, startující za své zaměstnavatele. Veronika Smějová a Naďa Kramolišová jako psovodi za Policii ČR a Šárka Chmelová jako vedoucí družstva Městské policie Praha.

Přečtěte si reportáž vedoucí našeho družstva Hanky Loužilové:

 

V pátek jsme měli ve tři hodiny příjezd a ubytování, pak byla schůzka vedoucích družstev, kde nám sdělili harmonogram a vylosovali jsme si startovní pořadí. Potom šlo vše jako na drátku. První terény proběhly v nočním čase a druhé pak následovali jako denní práce. Od ubytování, kde bylo i veškeré zázemí a štáb, nás do jednotlivých terénů vozili auty městské policie. Pracovalo se zároveň na dvou pracovištích sutina a plocha. Spojení mezi vedoucím družstva a jednotlivými tými bylo pouze vysilačkama. Jednotlivá pracoviště však nebyla od sebe daleko.

V sobotu od 19.00h. bylo vyhlášení výsledků a následně na to byl společenský večer. Neděle byla v duchu balení se a odjezd domů.

Považuji tuto akci za zdařilou a rozhodně poučnou pro všechny. Děkuji všem za dobrou reprezentaci spolku SIRIUS.

Hana Loužilová

Tuto aktivitu podpořila Nadace ČEZ a Jihomoravský kraj.

Výsledky našich členů
Psovod Pes Kategorie Výsledek Umístění
Tým Sirius (Loužilová, Šabacký, Hluštíková) Cody, Ally 700 b. 7.-8. místo
Šabacký Pavel Cody sutiny 400 b. 9. místo
Hluštíková Hana Ally plochy 300 b. 5. místo