Sutinový výcvik, Annín, 24.-25. 3. 2018

Ve dnech 24.3 a 25.3. 2018 proběhl víkendový sutinový výcvik v Anníně u Tovačova, kterého se zúčastnili kromě fyzických osob také členové pobočného spolku Sirius Poodří. Sutina byla velmi složitá. Naskládáné ostré panely a dráty daly některým psům docela zabrat. Zkušení psi v sutině vyhledávali ukryté figuranty, mladí psi převážně nacvičovali pohyb v sutině a značení. Protože výcvik probíhal celý víkend, někteří mladí psi dokázali zúročit sobotní získané zkušenosti pohybu po sutině a v něděli zvládli i vyhledávání figurantů v lehkých úkrytech.

V rámci tohoto cvičení se v sobotu konalo přezkoušení (IPS) tří týmů. Nastoupili Adam Vasilov s Damonem a předvedli výkon, kterým se nominovali na sutinové atesty MV ČR. Méně už se dařilo Hance Hluštíkové s Ally. Nakonec ještě nastoupila Míla Háková s Apple a podařilo se jim splnit podmínky základního přezkoušení podle RH T E.

Cvičení pro nás i naše psy bylo velmi přínosné a těšíme se, až nové zkušenosti zúročíme na nadcházejících zkouškách a závodech.

Činnost organizace podporuje Jihomoravský kraj.