Šampionát vodních prací záchranných psů Fundacji „Psi ratownicy“, PL

V průběhu roku se v Polsku koná série závodů s názvem Šampionát vodních prací záchranných psů Fundacji „Psi ratownicy“.

18.7.2015, Suleczyno (PL) – II. závod v rámci Šampionátu vodních prací záchranných psů Fundacji „Psi ratownicy“. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Losem byly vybrány 4 cviky z 10 určených pro danou kategorii. V kategorii „Začátečníci“ závodilo 25 týmů (psovod-pes), v kategorii „Pokročilí“ 5 týmů. Petr Svoboda a Diego z Dobřečovské školy v kategorii „Začátečníků“ předvedli vynikající výkon, získali 100 bodů (z max. 100 bodů) a bezkonkurenčně nejrychlejším časem vykonání cviků si zajistili 1. místo v tomto závodě. Současně se umístili na 3. místě v průběžném pořadí Šampionátu.

15.8.2015, Rogoznik (PL) – III. závod v rámci Šampionátu vodních prací záchranných psů Fundacji „Psi ratownicy“. Tentokrát do kategorie „Začátečníci“ nastoupilo 16 závodních týmů (psovod –pes), v kategorii „Pokročilí“ změřilo síly 6 týmů. Petr Svoboda a Diego z Dobřečovské školy v kategorii „Začátečníků“ potvrdili výbornou formu, bezchybným a rychlým provedením všech 4 vylosovaných zadání obhájili s výslednými 100 body 1. místo ze Suleczyna. Získané body je posunuly na 2. místo průběžného pořadí Šampionátu.

5.9.2015 Zaniemysl (PL) – IV. závod v rámci Šampionátu vodních prací záchranných psů Fundacji „Psi ratownicy“. V posledním závodu tohoto ročníku šampionátu za velmi těžkých povětrnostních podmínek Petr Svoboda a Diego z Dobřečovské školy získali 93 bodů. V celkovém pořadí Šampionátu obsadili konečné 2. místo.

Výsledky našich členů
Psovod Pes Kategorie Výsledek Umístění
Svoboda Petr Diego „Začátečníci“ -/100/100/93 b. 2. místo