XI. Mistrovství ČR kynologů složek Integrovaného záchranného systému ČR, Kaznějov, 11. – 13. 9. 2015

Ve dnech 11. – 13. 9. 2015 se v Kaznějově (okr. Plzeň-sever) konalo XI. Mistrovství ČR kynologů složek IZS pořádané Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR. Naši organizaci reprezentovalo družstvo ve složení Jana Stará (vedoucí družstva), Šárka Chmelová s Chipy (sutiny) a Veronika Smějová s Jolly (plochy). Po příjezdu a prezenci soutěžících proběhlo setkání organizátorů, rozhodcovského sboru a vedoucích družstev, na kterém byly zopakovány a upřesněny podmínky soutěže. Všechny soutěžní disciplíny se odehrávaly v prostorách nedaleké bývalé chemické továrny. V sutinách i plochách se hledaly vždy 4 osoby, jejich nález se hlásil vysílačkou vedoucí družstva

a společně s časem nálezu byl písemně zaznamenán. Časový limit pro prohledání byl stanoven na 30 minut. Noční část závodu začala ve 20:45hod. Do místa nasazení se přejíždělo vlastními vozidly, naše družstvo se startovním číslem 4 odjelo ve 22:45hod. Po příjezdu byly závodnicím předány informace k prohledávaným terénům. V noční části závodu naše družstvo nalezlo celkem 5 osob (sutiny – 2 osoby, plochy – 3 osoby). Denní práce probíhaly obdobným způsobem jako v noci, jen doprava na stanoviště byla prováděna v přívěsu za čtyřkolkou. V této části naše družstvo úspěšně nalezlo v sutinách 3 osoby a v plochách 4 osoby. Po ukončení speciálních prací všech družstev proběhl debriefing rozhodčích a vedoucích družstev, následovalo slavnostní vyhlášení výsledků a společenský večer.
Soutěže se zúčastnilo celkem 11 tříčlenných družstev profesionálních i dobrovolných složek integrovaného záchranného systému ČR včetně jednoho družstva z Německa. V soutěži družstev jsme obsadili 5. místo, což je nejlepší umístění ze všech zůčastněných dobrovolných složek. V hodnocení jednotlivců se Šárka Chmelová (kategorie sutiny) umístila na 7. místě, Veronika Smějová (kategorie plochy) vybojovala 3. místo.
Mistrovství se účastnil také další náš člen, Petr Svoboda s Diegem, a to v družstvu Městské policie Ostrava (kategorie plochy – 7. místo, umístění družstev – 1. místo). Další náš člen Pavel Šabacký, jakožto člen odborné kynologické komise GŘ-MV ČR zastupující naší organizaci, byl jedním z rozhodčích ve specializaci plochy.

Výsledky našich členů
Psovod Pes Kategorie Výsledek Umístění
Tým Sirius (Stará, Chmelová, Smějová) Chipy, Jolly 1188 b. 5. místo
Chmelová Šárka Chipy sutiny 497 b. 7. místo
Smějová Veronika Jolly plochy 691 b. 3. místo