Moravia Cup, Jihlava, 11. – 12. 5. 2019

Ve dnech 11. – 12. května jsme pořádali národní zkoušky podle IPO-R jako Moravia Cup za účasti polských, slovenských a českých psovodů. Původně měla soutěž probíhat pouze v kategorii plochy B, ale pro velkou účast v dalších kategoriích jsme nakonec vyhlašovali čtyři vítěze. Ceny věnoval sponzor akce společnost Nativia. Chladné a chvílemi deštivé počasí trochu ztrpčovalo akci psovodům, ale pro psy bylo výhodou zvláště v lese, kde mohli dobře sumovat pach ukrytých figurantů. A tak neuspěli jen ti, kterým psi od pomocníka odešli nebo nezvládli poslušnost. Ještě jednou děkujeme všem kteří akci pomohli zajistit a gratulujeme vítězům Michaele Musilové z K9 v RH- F V, Martinu Martišovi ze slovenské SAR DA v RH-FL V, Mateji Medveďovi ze slovenského CASAVIT v RH-FL A a Martinu Brandnerovi ze SZBK ČR v RH-FL B. Z členů Sirius limit zkoušky splnili Radim Pelán s Peggy a Tereza Litterová s Illy v RH-FL V. Blahopřejeme samozřejmě všem, kteří splnili limit zkoušky.

Činnost organizace Sirius podporují Nadace ČEZ a Jihomoravský kraj.
Výsledky našich členů:
Psovod Pes Kategorie Výsledek Známka
Litterová Tereza Illy RH FL V 98/83 b.  Velmi dobře
Pelán Radim Peggy RH FL V 97/71 b. Dobře

Postřehy účastnic závodu:

Veronika Ciesaríková: Zkoušky probíhaly v přátelské atmosféře a pohodě. Každý účastník dostal malou pozornost, kde si zároveň vylosoval startovací číslo. Bohužel, se nám nedařilo tak, jak bychom chtěli. Special nám nevyšel a v poslušnosti to umíme i lépe. Ale víme na čem pracovat a jsme rádi, že jsme se této akce zúčastnili. Jen to počasí měl pořadatel objednat lepší.

Marcela Krihová: Ve dnech 11. – 12. 5. 2019 jsme se poprvé zúčastnily závodu Moravia Cup, který se konal v Jihlavě v prostorách Autocampu Pávov. Spolu se svou parťačkou Tinou jsme se postavily na start v kategorii RH – FL A. Limitu pro splnění zkoušky jsme sice nedosáhly, zato jsme však získaly něco mnohem cennějšího – skvělé zážitky, nové znalosti ale hlavně další velké zkušenosti … A tak náš neúspěch bereme jako otevření dvířek pro ještě lepší a rozmanitější trénování. Zároveň bych touto cestou chtěla moc poděkovat za skvělou organizaci a úžasný přístup pořadatelů.

V této činnosti nás podporuje Nadace ČEZ, MČ Židenice a Jihomoravský kraj.