Instrukčně metodické zaměstnání, Česká Kubice, 17. – 18. 6. 2021

17. 6. – 18. 6. 2021 proběhlo v České Kubici Instruktážně metodické zaměstnání (IMZ) pro atestované kynology s platným atestem pro plošné vyhledávání, kterého se z členů Siria zúčastnila Naďa Kramolišová a Lenka Štverková.

Na programu byly Informace k atestačním zkouškám plošného vyhledávání, informace k výsledkům projektu „Pátrač“ , seznámení s certifikovanou metodikou „Metodika použití kynologických pátracích týmů k vyhledávání pohřešovaných osob v terénu“, školení uživatelů (atestovaných kynologů) komunikační aplikace „HS Messenger“ a praktické cvičení vyhledávání pohřešovaných osob.

Denní část praktické části sestávala z prohledávání úseků během přesunu, prověření sektoru cca 14ha a další prověření terénu během návratu. V noci se propátrával úsek kolem cesty cca 6km, na kterém se psovodi různě míjeli a potkávali přímo během hledání.

Počasí během celého cvičení psům moc nepřálo, ale i přes neskutečné dusno a horko i během noci psovodi zjistili, že většina psů pracuje i s „jazykem na vestě“.

V této činnosti nás podporuje Jihomoravský kraj.